Kur'an Allah ile kulun iletişimidir

Kur

Bağlarbaşı Mahallesi Set Üstü Şehitler Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Kur'an'ın yüce Allah'ın kulları ile konuşması olduğunu söyledi.

BAĞLARBAŞI SET ÜSTÜ CAMİ ŞEHİTLER KUR’AN KURSU AÇILIŞI YAPILDI

Kur’an Allah ile kulun iletişimidir

Bağlarbaşı Mahallesi Set Üstü Şehitler Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Kur’an’ın yüce Allah’ın kulları ile konuşması olduğunu söyledi.

DUALARLA AÇILDI

Bağlarbaşı Set Üstü Şehitler Kuran Kursu açılışına Vali Ali Kolat’ın yanı sıra, İl Müftüsü Bekir Gerek, Belediye Başkanı, Vatan için Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, birim amirleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Nokta Cami İmam hatibi Yakup Onay okumuş olduğu Kur’an tilavetiyle başlayan açılış programı, Set üstü Cami Dernek Başkanı Yüksel Övünç ün konuşması ile devam etti. Övünç’ün ardından, İl Müftüsü Bekir Gerek ve son olarak Vali Ali Kolat konuşmasını yaptı. Konuşmaların ardından dualarla Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirilerek programa katılan mahalle sakinlerine yemek ikramında bulunuldu.

KALPLERİMİZİN TEDAVİSİDİR

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Övünç, Kur’an Kursu için kendilerine yardımlarını esirgemeyen Başta Vali Kolat olmak üzere herkese teşekkür etti. Övünç’ün ürdından konuşma yapan Müftü Gerek, Kur’an’ın yüce Allah’ın kulları ile konuşması olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Kur’an’ın hidayet rehberi olduğunu vurgulayan Gerek, Kur’an’ın kalplerde ki hastalıkların da tedavisi olduğunu belirtti. Gerek, “Kur’an, anne, baba, komşu, arkadaş ve kardeşe nasıl davranılması gerektiğini gösterir. Bizler Kur’an’ın olduğu odada ayaklarını uzatmayan, sabaha kadar Kur’an okuyan milletin torunlarıyız” şeklinde konuştu.

TOPLAMDA 82 TANE KUR’AN KURSU VAR

Kur’an Kursları hakkında sayısal bilgiler veren Gerek, son bir yıl içerisinde 40 tane Kur’an Kursu’nun açıldığını belirtti. Toplamda ise 82 Kur’ar Kursu olduğunu ifade eden Gerek, Kur’an Kurslarının 45 tanesinin merkezde, 37 tanesinin ise ilçe ve beldelerde olduğunu söyledi. Son yıllarda Kur’an Kursu çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Gerek, son iki yılda Kur’an Kurslarına vatandaşların da büyük ilgisi olduğu ifade etti. Gerek’in ardından konuşma yapan Vali Kolat ise Kursların açılması için il yönetimi olarak hep birlikte çalışıldığını ifade etti.

DESTEKLER DEVAM EDECEK

Kolat konuşmasının devamında ise, “Kur’an insanlığın anlayış kaynağıdır. Bu Kur’an kurslarında güzel ortamlar oluyor ve herkes öğrenmek için çapa gösteriyor. Bizlerde her zaman bu kurslara camilere destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz, bu kurslar yaygınlaştıkça huzur kardeşlik daha ileriye gidecek” dedi. Sivas’tan sonra Kırıkkale’de görev yaptığını da ifade eden Vali Kolat, Kırıkkale’de görev yaptığı süre içerisinde Kırıkkale’de güzel dostlukların kurulduğunu ve güzel bir ortam olduğunu, Kırıkkale’nin ise en iyi hizmetlere layık olduğunu söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü